Vaikų dantukų tvarkymas be neapsakomo streso

Jūs, turbūt kaip ir daugelis, į odontologijos kliniką ateinate besijaudindami. Įėję atsisėdate, giliai įkvepiate ir galvojate, kad susikaupsite bei nusiraminsite prieš vizitą, bet… bet tada išgirstate vaiką, klykiantį iš išgąsties bei skausmo.

Vaikas nebūtinai klykia dėl to, kad jam atliekama skausminga procedūra ar pateko į prasto gydytojo rankas. Anaiptol, net paties geriausio pasaulyje šios srities profesionalo rankose gydymas jaunam žmogui vis tiek gali sukelti neapsakomą baimę, su kuria būdamas sąmoningu vargu, ar susitvarkys.

Tačiau ar nepagalvojote, kad turėtų būti bent vienas efektyvus sprendimas, kuris padėtų tiek vaikui išbūti dantukų tvarkymą be neapsakomo streso, tiek leisti aplinkiniams ramiai būti?

Jeigu ir jūs svajojate apie ramius bei sklandžius vizitus pas odontologą, tai galime užtikrinti mūsų klinikoje.

Galbūt girdėjote apie tokį dalyką kaip sedacija? Drįstame spėti, kad turbūt ne, tačiau nesijaudinkite. Sedacija – sąmonės prislopinimas, dažnai taikomas vaikams dėl procedūrų baimės. Tai yra saugus, modernus ir itin efektyvus vaiko paruošimas ramiai ir netrikdomai procedūrai ir svarbiausia, kad šią naujovę jau siūlo mūsų klinika!

Dar abejojantiems šio būdo efektyvumu, norime jums papasakoti apie sedaciją šiek tiek detaliau.

Intraraumeninės sedacijos metu vaikas išgeria „drąsos lašiukų“, o vėliau gydytojas anesteziologas į raumenį suleidžia papildomą dozę medikamentų, dėl kurių pacientas beveik užmiega. Tai nėra bendrinė nejautra (daugeliui žmonių žinoma kaip narkozė), kadangi vaikas kvėpuoja savarankiškai be įrangos pagalbos. Svarbiausia, kad mažasis neatsimena dantų gydymo proceso, kuris paprastai ir sukelia daugiausiai streso bei baimės. O kas gi nori taip giliai išgyventi kiekvieną procedūrą, tiesa?

Dėl sedacijos pritaikymo, mūsų kvalifikuoti specialistai taip pat užtikrins dar sklandesnį darbą apsilankymo metu. Pagalvokite, juk galutinis rezultatas – ėduonies išgydymas – bus atliktas daug kokybiškiau, kadangi vaikas visiškas nesipriešins ir išliks ramus, kol gydytojas darbuosis.

Dar vienas milžiniškas intraraumeninės sedacijos privalumas yra tai, kad vieno vizito metu išgydomi visi ėduonies pažeisti dantys. Visi! Toks gydymo būdas sutaupys jums laiko, nes nereikės vykti į kliniką kelis kartus. Daugiau laiko jūsų mažajam ir jums!

Be abejonės, norime išlikti atviri ir sąžiningi, todėl būtina paminėti, kad ši procedūra užtruks šiek tiek ilgiau nei eilinis apsilankymas klinikoje – apytiksliai 2-3 valandas. Tačiau pagalvokite apie tai, kaip jūsų vaikas jausis po procedūros. Vos po vieno vizito skausmas ir diskomfortas, kurį sukėlė ėduonis, bus visiškai pamirštas!

Būtina pakalbėti ir apie pasiruošimą sedacijai, kadangi tai yra bene svarbiausias aspektas būtent jums. Svarbiausias todėl, kad jums tereikės pasiruošti, o mes

pasirūpinsime viskuo kitu. Pasiruošimas tikrai nėra sunkus, ilgas ir varginantis procesas, tačiau reikia žinoti kelis pačius svarbiausius dalykus.

Pirmiausiai likus šešioms valandoms iki procedūros pradžios negalima gerti pieno ir valgyti, o tris valandas iki procedūros negalima gerti jokių skysčių ir čiulpti ledinukų. Taip pat būtina informuoti visus namiškius, kad vaikas tikrai nebūtų pamaitintas ar (ir) pagirdytas. Be abejonės, stebėkite, kad ir pats vaikas to nepadarytų.

Nerizikuokite ir būtinai praneškite gydytojui, jei per paskutines 14 dienų vaikas buvo peršalęs, kosėjo, karščiavo ar sirgo.

Dabar, kai jau žinote bene viską apie sedaciją, kitą kartą prireikus gydyti jūsų vaiką kviečiame apsilankyti mūsų klinikoje ir išbandyti tai, apie ką dar neseniai niekas ir negalėjo pasvajoti.

Su sedacija jokio skausmo jūsų mažyliui ir sudrumstos nuotaikos aplinkiniams!

Adresas

Mindaugo g. 1a, Vilnius.
Kaip mus rasti?

Telefonas
Darbo valandos
I – V 8 00 – 20 00
VI – VII Uždaryta