Graži šypsena ir sveiki dantys – tai paprasta!

Šiandieninė rinka siūlo mums daugybę produktų, skirtų burnos priežiūrai. Parduotuvėse galima rasti įvairių spalvų, skonių arba beskonių bekvapių dantų pastų, skirtingų formų dantų šepetėlius, daugybę rūšių skalavimo skysčių. Tačiau, nepaisant šių produktų įvairovės ir jų veiksmingumo, daugelis žmonių kenčia nuo burnos ligų. Periodont odontologijos klinikos burnos higienistė Austėja Grinevičiūtė mano, kad dauguma problemų kyla dėl netinkamo dantų valymo.

Kiekvienas iš mūsų nori turėti sveikus dantis ir gražią šypseną. Kaip teisingai rūpintis savo dantimis?
Atrodo, kad kasdienis dantų valymas yra paprastas dalykas, bet ar žinote, kad daugiau nei pusė žmonių nemoka valytis dantų? Jie tai daro neteisingai, todėl tai tampa daugybės burnos ligų priežastimi. Sveikus dantis ir gražią šypseną gali garantuoti tik teisingas ir tinkamas dantų valymas.

Kaip dažnai reikia valyti dantis?
Pastebėjau, kad dažnai dantų valymas užtrunka tik minutę. Tačiau neverta ir persistengti, neverta skubėti traukti dantų šepetėlį po kiekvieno valgio, tai gali neigiamai paveikti dantis. Pacientams rekomenduoju dantis valyti mažiausiai tris minutes du kartus per dieną, ryte po pusryčių, vakare po vakarienės. Nereikia pamiršti apie dantų siūlą, tarpdančių šepetėlius ir skalavimo skysčius.

Gamintojai siūlo didelį dantų pastų asortimentą. Ką išsirinkti?
Galite pasirinkti beveik bet kurią iš siūlomų pastų. Pagrindinis pastos parinkimo kriterijus yra jos sudėtyje esantis fluorido kiekis, kuris neleidžia vystytis ėduonies pažeidimams. Balinančias dantų pastas geriausia naudoti periodiškai, nes jų ilgalaikis naudojimas gali padidinti dantų jautrumą.

Kaip išsirinkti dantų šepetėlį?
Jei dantų pastos pasirinkimas gali sukelti sunkumų, tai dantų šepetėlis dažnai pasirenkamas vidutinės kainos ir malonaus dizaino. Dantų šepetėlį reikia keisti dažnai, rekomenduoju kas tris mėnesius. Renkantis dantų šepetėlį, reikia suprasti, kad svarbiausia ne tik jo kokybė, bet ir dantų valymo technika.

Yra daug dantų valymo būdų. Kokį pasirinkti?
Dantų gydytojas gali parinkti jums vieną iš valymo būdų. Jeigu nėra galimybės gauti specialisto konsultacijos, rekomenduojame naudoti standartinį dantų valymo metodą – valome šluojamaisiais arba sukamaisiais judesiais – nuo dantenų kramtomųjų paviršių link. Nepamirškite dantenų masažo ir pabaigoje išvalyti liežuvį. Dantų valymas turėtų tapti įpročiu.

Rūpinkitės savo dantimis, reguliariai apsilankykite pas dantų gydytoją ir turėsite stiprius bei sveikus dantis, gražią šypseną!

Adresas

Mindaugo g. 1a, Vilnius.
Kaip mus rasti?

Telefonas
Darbo valandos
I – V 8 00 – 20 00
VI – VII Uždaryta